5 Beste Mobiele Airco’s (zonder slang) 2022

Wij begrijpen dat als je het super warm hebt, het fijn is om even wat frisse lucht door je haren te voelen. Zeker nu de warme dagen er weer aan komen en je door corona eigenlijk alleen bevoegd bent om thuis te zitten, moet er een passende manier gevonden worden om de hitte te kunnen overleven. Een airco is dan een perfecte oplossing, omdat hij een ruimte in no time kan omtoveren in een koele kamer. Het nadeel van een airco aan de muur hebben is dat je hem niet mee kan nemen naar een andere ruimte. Daarbij moet dus van tevoren de keuze gemaakt worden of je gaat voor een koele woonkamer óf een koele slaapkamer.

Als oplossing voor dit probleem zijn de mobiele airco’s in het leven geroepen. Deze kun je zeer gemakkelijk verplaatsen van je slaapkamer naar woonkamer. Als je op vakantie gaat zou je hem zelfs mee kunnen nemen zodat je ook daar mobiele koelte hebt. Benieuwd wat de vijf beste mobiele airco’s zonder slang (nog makkelijker mee te nemen dus!) zijn? Lees dan gauw verder, want wij sommen de top vijf voor je op.

Waarschuwing: een mobiele airco zonder slang bestaat feitelijk niet aangezien de warme lucht altijd afgevoerd moet worden. Voor een oplossing zonder slang kunt u beter terecht bij onze selectie van luchtkoelers/ aircoolers. Die werken op een andere manier, maar zijn ook in staat om een ruimte goed te verkoelen. Ook kunt u er over nadenken om de onhandige slang weg te werken via raamafdichting.

Hier alvast mobiele airco raamafdichting oplossingen die populair zijn en goede reviews krijgen online. Het kost gemiddeld rond de 35 euro

De onderstaande apparaten hebben een goede slang om weg te werken. Het overzicht daarna bespreekt de kwalitatief beste mobiele airco’s.

 

Trotec Pac 2100 X

De Trotec Pac 2100 X is een zeer geschikte mobiele airco voor eenieder die net begint in de wereld van airco’s. Dit model heeft een zachte prijs maar biedt wel goede kwaliteit. Hij heeft de beschikking om een ruimte tot en met 23 vierkante meter te kunnen verkoelen. Het is met 1100 Watt en een koelvermogen van 7000 BTU een krachtig model, maar daar hebben je oren geen last van. Hij verkoelt redelijk stil, met een volume van 23 dB. Deze airco heeft ook een stroombesparingsfunctie en is dus energiezuinig. Daarnaast kun je hem in de winter ook perfect gebruiken, dankzij de verwarmingsfunctie op het apparaat.

Inventum AC901

Waar het model van Tropec een fijne allrounder is voor beginners, is de Inventum AC901 aantrekkelijk door alle extra features. Denk bijvoorbeeld aan een ventilatorfuncite, een én een ontvochtigingsfunctie. Voor een aangenaam klimaat thuis hoef je je dus geen zorgen meer te maken. Ook deze airco is dus zeer praktisch in gebruik. Daarnaast is deze airco een zeer krachtige, want hij heeft een koelvermogen van 9000BTU.

De’Longhi Pinguino PAC AN112

Deze airco zit iets hoger in prijsklasse dan zijn voorgangers, maar je krijgt er ook veel moois voor terug. Hij heeft namelijk een koelvermogen van 11.000 BTU (!) en kan je ruimte in no time extreme verkoeling brengen. Daarnaast is hij extreem energiezuinig en valt hij onder het label A+. Hij heeft daarmee ook de mogelijkheid om ook vrij grote ruimtes te verkoelen, hij biedt verkoeling voor ruimtes tot maximaal 37m2. Deze mobiele airco is als beste getest volgens kieskeurig.nl

Voor een zonliefhebber die slechts af en toe gebruik maakt van een airco, is dit een perfecte optie.

Tristar AC-5477 3-in-1

Deze mobiele airco van Tristar, de Tristar AC-5477 3-in-1, is perfect voor de kleinere woningen met kleinere ruimtes. Hij heeft iets minder vermogen maar is daardoor ook een stuk compacter en dus mobieler. Hierdoor is hij ook een stuk zachter in de prijs. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat hij iets aan de luidruchtige kant is, maar voor een zonliefhebber die slechts af en toe gebruik maakt van een airco, is dit een perfecte optie.

Daitsu APD-12HK2

Ondanks de afvoerslang is deze Daitsu verder wel zo goed als geruisloos en daarmee ook een perfecte optie voor in de slaapkamer. Hij is ondanks dat wel zeer hoog in het vermogen: hij heeft een koelvermogen van 12.000 BTU.

Hier ook ons volledige overzicht van Mobiele Airco’s, met slang.

Wat is een mobiele airco?

Als het weer warm wordt zijn er een hele hoop mensen die zoeken naar een beetje verkoeling. Dit is natuurlijk logisch, met temperaturen boven de 40 graden is het namelijk erg lastig om de dag normaal door te komen. Door te kiezen voor een mobiele airco ben je in staat om altijd de verkoeling op te zoeken. Je kunt het al wel aan de naam zien, een mobiele airco is een airco die overal geplaatst kan worden. Een mobiele airco is vaak wat kleiner van formaat, hierdoor kan je hem bijvoorbeeld op het bureau zetten. De meeste mobiele airco’s zorgen ervoor dat de hete lucht zal worden omgezet in koele lucht. Dit wordt gedaan door middel van een speciaal koelelementen. Er zijn ook mobiele airco’s die de lucht alleen rondblazen. Het nadeel van deze soort airco’s is dat deze niet zorgen voor verkoeling als er geen koele lucht in de ruimte kan komen.

De beste 5 mobiele airco’s van 2022

  1. AEG AXP34U338HW ChillFlex Pro Mobiele Airco

Ben je op zoek naar een goede mobiele airco dan is dit model van AEG een prima optie om voor te kiezen. De witte kleur zorgt ervoor dat hij geen afbreuk zal doen aan de inrichting bij jou in huis. Deze mobiele airco is voorzien van een energielabel A, dit betekent dat het een zeer energiezuinig apparaat is. Het apparaat zelf werkt door middel van een afvoerslang die naar buiten kan worden geleid. Door de krachtige motor is het een apparaat wat ook voor de iets grotere ruimtes kan worden gebruikt. Het handigste LCD scherm zorgt ervoor dat je alle instellingen eenvoudig kunt veranderen.

2. Sencor Sac Mt7011C Mobiele airco

Ben je op zoek naar een mobiele airco met meerdere snelheden dan is deze Sencor Sac de beste keuze voor jou. de verschillende standen zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoe koel het in de ruimte zal worden. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening, je hoeft dus niet meer op te staan om hem te verstellen. Het handige LCD scherm laat je alles zien wat je moet weten rondom de instellingen. Dit maakt het een stuk makkelijker om hem te personaliseren en om timers in te stellen voor het koelen van de ruimte.

3. Termozeta Airzeta ICE mobiele air cooler

De kans is klein dat je ooit van Termozeta hebt gehoord, het is namelijk een relatief onbekend merk. Hier moet je je echter niet door laten misleiden, deze airco is namelijk een prima apparaat. Het grootste voordeel aan dit model is natuurlijk de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Je hebt voor veel minder geld een uitstekende airco voor in huis. Hij is iets minder krachtig dan de normale mobiele airco’s, maar hij is meer dan goed genoeg om jouw ruimte helemaal koel te krijgen. Door de handige wieltjes kan je hem altijd op de juiste plek neerzetten.

4. Protec PAC 2100 X Mobiele Airco

Wil jij tijdens het werk je hoofd koel kunnen houden dan is dit de mobiele airco die je in huis zou moeten halen. Dankzij deze handige mobiele airco ben je in staat om het altijd fris te maken in de ruimte. De compacte omvang zorgt ervoor dat je hem in iedere ruimte kwijt kunt. Het apparaat heeft een vermogen van ruim 2 KW, dit is aanzienlijk veel voor zijn grootte. De speciale ventilatiefunctie zorgt ervoor dat alle lucht altijd op de juiste manier kan worden gezuiverd. Ook deze mobiele airco heeft het energielabel A, erg duurzaam dus!

5. Trotec Mobiele airco PAC 2000 X

Heb je een iets lager budget dan zou je zeker dit apparaat van Trotec moeten overwegen. Hij is met name bedoelt voor de mensen die een klein kantoor willen verkoelen. Door de speciale filter zal de lucht op balans worden gebracht, zo voorkom je dat de lucht veel te vochtig is. Het is zelfs mogelijk om de ruimte te laten verwarmen door middel van de speciale verwarmingsfunctie. De veel functionaliteiten zorgen ervoor dat je deze mobiele airco super makkelijk kunt gebruiken. Daar komt ook nog eens bij dat hij op het gebied van design echt prachtig is om te zien. De Trotec series komt vaak als een van de betere mobiele airco’s uit de test. Bestetester.nl ziet vooral veel in de opvolger van deze 2000x, de 2100.

Koopgids: waar op letten bij een mobiele airco kopen

Als je ervoor kiest om een mobiele airco te kopen voor tijdens de warme zomerdagen is het van belang om goed stil te staan bij de volgende zaken. Door hier op te letten weet je zeker dat je alles uit de aankoop kunt halen.

  • Kijk goed naar de grootte van de ruimte

Het koelvermogen van een airco is in alle gevallen uitgedrukt in BTU (British Thermal Unit). Je moet dit zien als een eenheid van energie, deze is afkomstig uit de VS. Dit is ook wel de volgende regel: voor 1 kubieke meter heb je ongeveer een koelvermogen nodig van 136 BTU. Als je een apparaat koopt wat niet in staat is om te koelen zal je er niet zo veel aan hebben. Dit heeft als gevolg dat je veel energie verliest zonder dat het echt koel wordt. Dit is niet waar je op zit te wachten. Verstandig is dus om de ruimte op te meten waar je de mobiele airco wilt gaan gebruiken. Er valt over het algemeen een onderscheid te maken tussen de airco’s die geschikt zijn voor ruimtes tot 65, 90 of 125 kubieke meter. Zo kun je ook kiezen voor een luchtkoeler in plaats van een mobiele airco. Die zijn geschikter voor verschillende ruimte en gaan op een andere manier te werk.

  • Denk aan de functies

Als het aankomt op de functies van de mobiele airco zijn er een talloze opties om voor te kiezen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mobiele airco te kopen die ook lucht kan verwarmen. Dit is ideaal voor de mensen die er in de winter warmpjes bij willen zitten. Het is ook mogelijk om een mobiele airco met een ionisator te kopen. Dit houdt in dat de lucht in de betreffende ruimte gezuiverd zal worden. Dit heeft als gevolg dat je geen last meer zult hebben van stof of van pollen die door de lucht zweven. Wil je een mobiele airco gebruiken voor in de slaapkamer dan raden wij je aan om een model te kiezen wat is voorzien van een stille motor. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer zal hebben van het gezoem op de achtergrond.