4 dingen die je moet doen als je in Amsterdam bent!

De stad van de grachten, coffeeshops, het rijksmuseum, het Anne-Frankhuis en natuurlijk de mooiste winkels; de hoofdstad van Nederland blijft een grote toeristische trekpleister. En hoewel er elke dag honderden buitenlandse toeristen door de kalverstraat of de Pijp trekken, valt onze hoofdstad ook voor Nederlandse ‘dagjesmensen’ goed in de smaak. Even een dagje er tussenuit, de sleur van je eigen stad doen vergeten en opgaan in het mooie Amsterdam; zeker met een lentezonnetje kiezen veel mensen hier ’s weekends voor! Toch is het goed voor te stellen dat je na een aantal keer op en neer gereis naar Amsterdam, de winkels van de Kalverstraat wel gezien hebt… Daarom geven wij graag wat tips voor activiteiten die je sowieso moet doen wanneer je de volgende keer weer in Amsterdam bent!

Sloepje huren op de grachten

De grachtjes en Amsterdamse bruggetjes, iedereen kent ze en online zie je ze vaak genoeg voorbijkomen. Gelukkig ligt de drempel tegenwoordig laag, het is vrij gemakkelijk om de grachtjes zelf te bevaren. Er zijn veel bedrijfjes die sloepjes verhuren, waarmee jij heerlijk een dagje kan ronddobberen! Gevulde picknickmand mee en niets staat jou meer in de weg voor een dagje op het water.

Drijvende bloemenmarkt

Wist je dat je op loopafstand van de Kalverstraat, een drijvende bloemenmarkt kan vinden? De markt ligt op één van de grachten en op deze markt -waar dus bloemen verkocht worden- kan je de mooiste en meest kleurrijke bloemen vinden. Zo kom je na zo’n dagje Amsterdam voortaan dus niet alleen thuis met nieuwe outfits; je kan de woonkamer ook opfleuren met een prachtig boeket bloemen!

De 9 straatjes

Hoewel de Kalverstraat en omstreken natuurlijk een ultieme shopbeleving bieden, is het dus goed voor te stellen dat je deze winkels wel een keer gezien hebt en uit bent op nieuwe ervaringen! Gelukkig bevindt zich op korte afstand van de Kalverstraat een te gekke wijk om de leukste spulletjes te kopen; van kleding tot aan accessoires voor in huis! We hebben het hierbij natuurlijk over ‘de 9 straatjes’.  Je vindt hier de leukste boetiekjes en conceptstores, voor de echte shopper perfect om je hart mee op te halen!

Waterlooplein

Op het Waterlooplein, welke zich ten oosten van het Centrum bevindt, vind je de oudste vlooienmarkt van Nederland. Op de markt vind je al snel 300 kramen met unieke vintage en antiek. Daarnaast vind je ook heerlijke eetkraampjes, waar je bijvoorbeeld een Libanees broodje kan scoren voor tijdens jouw marktbeleving!